Известие

Collapse
No announcement yet.

какви са крушките на фаровете 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
    .....е от се праите на луди и пишете глупости - то не свети само балончето - я снимай светещ ксенон да видиш ,че светещата част е "почти" на цялата крушка от там идва нефокосираното осветяване!
    айде сега кажи кое свети според теб - дали цялата крушка или само балончето.

ако не ти се вярва - взимаш едно стъкло от електрожен и поглеждаш в крушката, виждаш какво се вижда, и тогава се изказваш че пишем глупости

а може би свети целия фар ........
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      А това чопче на цокала на крушката на долу или на горе трчбва да е?
      на късите е на горе
      Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
        айде сега кажи кое свети според теб - дали цялата крушка или само балончето.

ако не ти се вярва - взимаш едно стъкло от електрожен и поглеждаш в крушката, виждаш какво се вижда, и тогава се изказваш че пишем глупости

а може би свети целия фар ........
        А ако зрението ,,ти е инфрачервено как ще виждаш крушката.......... фара не разполага със стъкло от електрожен гледай с просто око и ми кажи дали само балончето виждаш да свети ......... то е източникът,но светлината ............. няма какво да обяснявам - няма смисъл!
        Alfa156 Against All

Comment

А ако зрението ,,ти е инфрачервено как ще виждаш крушката.......... фара не разполага със стъкло от електрожен гледай с просто око и ми кажи дали само балончето виждаш да свети ......... то е източникът,но светлината ............. няма какво да обяснявам - няма смисъл!
          ами нали точно това казвам че то е източника и той е във фокуса на фара

Comment

само балончето ли свети -РЕАЛНО !?
            не е като обикновената крушка да свети само жичката
            Attached Files
            Last edited by slav40; d.m.y г., 22:23.
            Alfa156 Against All

Comment

само балончето ли свети -РЕАЛНО !?
              не е като обикновената крушка да свети само жичката
              за мен свети само балончето - всичко друго е отразена светлина. Друг е въпроса че при ксенона тя е много по-силна от лампата с нажежаема жичка.
              като гледам на мойта кола картината на осветяване е една и съща като разликата е само в по-голямата осветеност.

повече няма да споря щото отплеснахме на човека темата.

всеки си има разбирания.

Comment

отразената светлина по крушката и оттам по рефлектора е в повече затова се получават заслепявания ..
                Alfa156 Against All

Comment

Я, аз това чопче съм го сложил на долу и крушката ми не е влязла до край.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

е сега и 1000++лв остава за лупи да дам - да си пречи на насрещното .....
                    Абе човек, ти какво караш, нали 156. Та това е кола излязла от завода "Да се свети името му" оригинално с лупи на фаровете. Все пак караме Алфа
                    Alfa 156 1.9 JTD 105
                    Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

сложих си крушки на Осрам - Даркбрейкър /не мога да го напиша на английски/. светят обиец горките. направо правят ден. взех ги от Аutoplus в Бургас за по около 20 лв. едната, на не съжелявам.
                      Alfa 156 1.9 JTD 105
                      Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

А случайно някой да знае кви са крушките на предните габарити?
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от patro Покажи съобщение
                          Абе човек, ти какво караш, нали 156. Та това е кола излязла от завода "Да се свети името му" оригинално с лупи на фаровете. Все пак караме Алфа
                          ........ май бъркаш лупи с рефлектор ...
                          Alfa156 Against All

Comment

"Ето ти регулиран фар с рефлектор и фар с лупа за ксенон"
                            само да попитам относно цитата , има някакви лупи дето се слагат допълнително като сложим ксенон , или говорим за фарове с лупи нещо от този тип
                            Attached Files
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Забравих да кажа : по едно време имаше едни крушки bosch 60/55w +60% , та ако някой е слагал нещо такова нека изкаже мнение .Та иначе на въпроса за ксенона трябва да ви кажа че "у наше село" (Добрич) има доста бакшиши дето карат на ксенон и си е ... майката , да не ви излизат насреща, и често като се возя им казвам "абе така не заслепяваш ли насрещноидващите" - "е...л съм и майката,аз нали виждам" . Та това ни е на нас куптурата , докато всеки си мисли за гъзъ( с извининие ) така ще сме, но все си мисля че ако органите на реда почнат да глобяват за това може и да има малко оправия.Аз затова скоро нямам намерение за ксенон или поне качествен дето няма да пречи на другите колеги.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

колеги ако някой е запознат нека ми отговори на въпроса по горе,за лупите на фаровете

Comment

Working...
                                X